Castellano | Catalá | English

BIOGRAFÍA
David Moncasi i Argilés (Lleida 1966). Periodista. Reporter del programa de TVE “Línea 900” entre 1996 i 2002. Premi Ciutat de Barcelona e Infosord 1997 pel reportatge “Un sordo en casa”. Premi Sant Jordi de Civisme en els Mitjans de Comunicació pel reportatge “La faena de arbitrar”. Premi Imserso 2000 per “Viejo y solo”.

Entre 2002 i 2005 ha format part de l'equip de "Reportajes Canal +", on ha fet documentals sobre la situació del Sàhara Occidental, l'avenç dels telepredicadors a Amèrica llatina, la recerca d'una vacuna contra la malària o l’impacte de la sida a l’Àfrica subsahariana. El documental "La epidemia silenciosa", va obtenir el Premi de l 'Acadèmia de les Arts i la Televisió al Millor Programa Documental de 2004.

El curt documental LA MUÑECA DEL ESPACIO, d’on ha sorgit aquest llargmetratge, va obtenir la Carabela de Plata a la XXXI edició del Festival de Cinema Iberoamericà de Huelva de 2005.


REFLEXIONS DEL DIRECTOR

La pel·lícula sorgeix d'un encontre casual en un bar de Sitges i s'ha cuit molt lentament. Carmen, la protagonista, em va invitar a conèixer el seu món i cada cosa que descobria em deixava més perplex. La vaig mirar amb curiositat durant dies fins que vaig acabar convençut que havia de comptar aquesta història. El rodatge ha necessitat paciència. Poc més. Ens hem limitat a estar al seu costat sense molestar ni interferir massa. De la resta s'ha ocupat Carmen, una dona que actua sobre l'organisme com un antidepressiu: veure-la en acció és com prendre's un prozac.

Més enllà del que ha estat la seva vida, volíem mostrar el seu present i dir-li a la gent que queda molta vida després dels seixanta, els setanta i fins i tot els vuitanta anys. Carmen ha passat per moments molt durs però sempre ha sabut mirar cap endavant. I ara amb 84 anys, les seves ganes de viure són contagioses. Ens les ha encomanat a tot l'equip.© Golem 2007 | Diseño y programación: CAB